11/4/19

Els superherois i les superheroïnes dels Drets Humans


Per treballar els Drets Humans, com a part del tema de "Migracions i refugi" que tractam al nostre centre des del curs passat, els grups de 1r cicle han rebut una visita molt especial:
la superheroïna Carme i  el superheroi Dani han anat a les seues classes!!!

D'una manera molt motivadora i divertida han presentat grans persones com Rigoberta Menchú,   Mahatma Gandhi,  Teresa de Calcuta i Martin Luther King

Són algunes de les superheroïnes i superherois que al llarg de la història, han treballat incansablement a favor dels Drets Humans i per la defensa de les llibertats.

Aquest dia, tots els infants van tenir l'oportunitat de convertir-se en superheois i superheroïnes
Aprofitam ara per recordar quins drets de la Declaració dels Drets Humans són els que estan relacionats amb les migracions i el refugi:


Article 1: Tots els éssers humans naixem lliures, amb els mateixos drets i amb la mateixa dignitat. Com que tenim raó i consciència, ens hem de tractar sempre amb respecte.

Article 2: Els drets que proclama aquesta Declaració són per a tothom. Encara que parlem una altra llengua, encara que tinguem el color de la pell diferent, encara que pensem d'una altra manera, encara que sigui una altra la nostra religió, tant si som pobres com si som rics com si som d'un altre país.

Article 3: Tothom té dret a viure lliurement i amb seguretat.

Article 5: Ningú no té dret a torturar-nos ni a tractar-nos de forma cruel, inhumana o degradant.

Article 9: Ningú no té dret, arbitràriament, a detenir-nos, a mantenir-nos a la presó ni a expulsar-nos del país on vivim.

Article 13: Tenim dret a entrar i sortir del nostre país quan vulguem

Article 14: Si ens persegueixen, tenim dret a anar a un altre país i demanar que ens protegeixin.

Article 15: Tenim dret a pertànyer a un país. I, si desitgem pertànyer a un altre país, ningú no pot, arbitràriament, impedir-nos-ho.

Article 17: Com tothom, tenim dret a tenir les nostres coses, i ningú no té dret a prendre'ns-les.

Article 22: Cadascú de nosaltres tenim dret a beneficiar-nos de tots els avantatges socials, culturals i econòmics per poder viure dignament

Article 23: Tenim dret a treballar, a triar lliurement una feina i a rebre un sou que ens permeti viure dignament, a nosaltres i a la nostra família.

Article 25: Tant nosaltres com la nostra família tenim dret a un nivell de vida que ens asseguri l'alimentació, el vestit, l'habitatge i assistència en cas de malaltia.


Article 26: Tenim dret a anar a l'escola.


Hi ha que recordar que els Drets Humans són per a TOTES LES PERSONES del món.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.