Les tutores dels dos grups de 4t d’E. Primària vam sol.licitar aquest taller per complementar el treball sobre “El cos humà: aparells i alimentació”.
En Toni Camps va muntar l'exposició cedida per l'ONG Justícia Alimentària que va romandre a l’entrada del centre durant tota la
setmana.
Ens va sorprendre el fet que es calcula que el 70% de la nostra dieta
està basada en productes processats, els quals tenen alts continguts de sucre. És per això, que en consumim molt més per sobre del que recomana la OMS, 25g
diaris.
Alguns
aspectes que ens influeixen a tenir aquesta dieta són la publicitat i un etiquetatge poc clar.
A l'aula, amb en Toni Camps, vam continuar amb el taller i vam descobrir que darrera el sucre s’amaguen problemes de salut i impactes
ambientals i socials.
També vam
entendre les característiques nutritives del sucre i com el seu consum
desmesurat pot provocar problemes de salut.
Vam fer un mural amb
envasos que els fillets i les filletes van dur de casa de productes que consumeixen habitualment. Ho vam fer seguint la metodologia
de l'etiquetatge del semàfor, és a dir, segons el color on ubicarem el
producte, aquest té un nivell de sucre recomanat o s’excedeix: verd, taronja,
vermell.
Vam aprendre com es llegeixen les etiquetes dels envasos i amb la col·laboració de tothom vam confegir uns murals ben xulos i clarificadors.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.