15/11/17

Coneixem la realitat d'altres llocs del món

Les filletes i els fillets de 4 anys, 5 anys, primer i segon han participat en l'exposició GIRAMON que el Fons Menorquí de Cooperació ha muntat a l'entrada del nostre centre. 


Na M. Jesús ens ha presentat cinc infants de diferents països i continents per descobrir les activitats quotidianes que duen a terme. Són na Celina (Selva de Brasil), en Brahim (Sàhara), na Sunita (Índia), n’Esta (Ghana) i n’Uriel (Nicaragua).



Hem pogut veure que:

👫 Hi ha famílies més grans i altres més petites, totes són diferents però igual d’importants perquè sense elles estaríem tristos. Les cases on viuen també són diferents i molt necessàries perquè si no, què faríem quan plou o quan tenim fred?



👫 Cada dia, en diferents llocs del món, molts de fillets i filletes es desperten al matí. El que veuen i senten és diferent: alguns viuen envoltats de grans edificis, altres a prop d’un riu, altres en un poble petit, altres dalt d’una muntanya, altres al desert o a prop d’una selva. El que veuen per la finestra, els sons i les olors són diferents.



👫 Van a escola perquè volen aprendre. Aprenem anant a escola, jugant amb els amics i les amigues, a casa,amb la família. En algunes escoles tenen molt de material, en d’altres només les taules, les cadires i la pissarra. Al món hi ha molts de fillets i filletes que no poden anar a escola perquè:
                  • no poden pagar l’uniforme o el que costa anar a escola
                  • han de fer feines de casa, al camp o han d’anar a cercar aigua
                  • sa mare o son pare estan malalts
                  • al seu país hi ha guerra



👫 Algunes persones són vegetarianes, altres tenen molts d’aliments per triar, altres gairebé cada
dia mengen el mateix.



👫 Sense arbres no tindríem aire i no podríem respirar. Sense aigua neta no podríem viure. Arreu del món algunes persones no tenen aigua suficient o la que tenen no és prou neta.



👫 Els amics i les amigues són molt importants: a més de jugar junts, comparteixen coses i s’ajuden. Alguns fillets i filletes tenen poques juguetes i molta d’imaginació i són capaços de fabricar les seves juguetes, amb llaunes i amb rodes velles. Cada dia molts de filletes i fillets del món volen jugar. Alguns han d’ajudar a ca seva, a son pare i sa mare.



👫 Tothom somia. Quan dormim, ens contam històries a noltros mateixos. Quan estam desperts també somiam, somiam allò que ens agradaria ser o fer, com ens agradaria que fos el món, què farem quan siguem grans...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.