7/6/16

Dia 1 de Juny, dia sense electricitat a les escoles de la Xarxa de Centres Educatius Cooperants.

Aquest va ser l'escrit que vam enviar a les famílies per informar-les sobre el Dia sense Electricitat:
El canvi climàtic és un dels principals reptes del segle XXI. L’augment de la temperatura planetària afecta seriosament els cultius d’arreu del món, la biodiversitat marina, la disponibilitat d’aigua, l’habitabilitat d’alguns territoris i augmenta la virulència dels fenòmens climàtics extrems, condicionant dràsticament la vida de milions de persones arreu del món.
La nostra escola, com a membre de la Xarxa de Centres Educatius Cooperants treballa per conèixer les causes i conseqüències d’aquesta realitat i promoure accions de canvi que contribueixen a frenar l’augment de la temperatura del planeta.
Per aquest motiu, hem organitzat conjuntament amb la resta d’escoles de la Xarxa, Dia 1 de juny, Dia Sense Electricitat.
Al nostre centre no encendrem els llums, no posarem música a les entrades i sortides de l’alumnat, no emprarem els ordinadors ni les fotocopiadores...
Al final del matí farem una lectura del comptador per fer-ne una comparativa amb un dia normal. D’aquesta manera podrem comprovar i valorar la quantitat de CO2 que deixam d’emetre.
Amb aquest acte els fillets i les filletes, també podran adonar-se’n de la dependència que tenim de l’electricitat.
La producció d’electricitat amb energies fòssils és una de les principals causes d’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Amb aquesta proposta, volem mostrar la relació entre el nostre model de vida i el canvi climàtic, i reivindicar la necessitat d’apostar per les energies renovables com alternativa indispensable en la lluita contra el canvi climàtic.
Us animam a sumar-vos, a ca vostra, a aquesta iniciativa.


Per poder calcular la quantitat de CO2 que vam deixar d'emetre aquest dia, vam fer dues lectures del comptador, el dimecres 25 i el dimecres 1. D'aquesta manera hem pogut fer la comparativa el més exacta possible resultant que el Dia Sense Electricitat vam consumir 45 Kw/h manco
Com que 1Kw/h de la central de carbó de Mallorca equival a 0,836 kg de CO2, aquest dia vam deixar d'emetre a l'atmosfera la quantitat de 37,62 kg de CO2
Hem representat aquesta quantitat amb la imatge de 37,5 bòtils d'un litre plens amb 1 kg de CO2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.