24/2/16

Campanya de reciclatge de mòbils.

El nostre centre s’ha adherit a la campanya de reutilització i reciclatge de mòbils “Mobilitza`t per la selva”. Està ideada i organitzada per l'Institut Jane Goodall, una associació sense ànim de lucre dedicada a la Investigació, l'Educació i la Conservació (www.janegoodall.es).

Per a satisfer la nostra creixent demanda d’ordinadors, consoles i mòbils es necessiten el coltan i la cassiterita, que són uns minerals molt valuosos que es troben a la República Democràtica del Congo. 

"Vivim en una societat hiperconectada on abunda la informació i alhora vivim desconnectats de quin és l'origen d'aquest benestar", explica la periodista Gemma Parellada, que des de 2006 segueix la realitat de la República Democràtica del Congo (RDC) i que recentment ha fet el reportatge "Viatge a la zona zero de la tecnologia". 
Un repotatge molt inetressant que podeu trobar aquí i que tothom hauria de veure per conèixer l'origen dels minerals que permeten la connexió en la nostra societat.

 VIATGE AL PUNT ZERO DE LA TECNOLOGIA
clica damunt la imatge per veure "Viatge a la zona zero de la tecnologia"

Si voleu col·laborar en la campanya podeu dur a la nostra escola els mòbils que no empreu. Els recollim per fer-los arribar al Institut Jane Goodall per tal d'aconseguir:
reutilitzar terminalsreduir la insostenible demanda dels seus components
reciclar elements útils i disposar adequadament dels materials tòxics, evitant la contaminació del      
medi
- recaptar fons pels programes d’educació, conservació i desenvolupament al Congo, com el del Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga, on l’Institut Jane Goodall té cura de més de 150 ximpanzés rescatats, la gran majoria dels quals han arribat en pèssimes condicions desprès de ser decomissats a caçadors, traficants o particulars.

Aquí trobareu tota la informació sobre la campanya:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.