10/3/15


8 de març
 "Manifest per l’Equitat de Gènere"

La Xarxa de Centres Educatius Cooperants, formada per 20 escoles d’infantil i primària de Menorca i Nicaragua, posa de manifest que la gran assignatura pendent de totes les societats és aconseguir l’equitat real entre dones i homes; que la desigualtat de gènere és un fet canviable i que l’educació hi té un paper fonamental per aconseguir-ho.

Per aquest motiu avui, Dia Internacional de les Dones, la Xarxa de Centres Educatius Cooperants, de la qual el CEIP Pere Casasnovas de Ciutadella de Menorca, en forma part, vol fer unànime la seva veu i fer palès el seu compromís per continuar treballant  en la construcció d’una ciutadania crítica, activa i global capaç de avançar cap a una societat més igualitària. 

En aquest procés, creiem imprescindible que des del món educatiu es treballi per:

·         Visiblitzar les dones en el llenguatge i Incorporar els coneixements de les dones en en els continguts educatius per tal de  reconèixer, valorar i potenciar els coneixements femenins.

·         Fer que els espais físics de l’escola i el seu ús  no contribueixin  a reproduir els rols de gènere.

·         Garantir l’igualtat d’oportunitats entre filletes i fillets  a nivell de participació i presa de decisions a les aules.

·         Canviar els estereotips i rols de gènere que imposen un model de persona en funció del seu sexe i limiten el lliure desenvolupament de les persones.

·         Posar en valor les tasques de cura  com un pilar bàsic del benestar de les persones i afavorir-ne la seva corresponsabilitat entre dones i homes.

·         Aconseguir la tolerància zero davant les situacions de violència de gènere.

La Xarxa expressa la seva ferma convicció que una societat més justa passa necessàriament per una societat més igualitària.

Aprovat en el claustre de dia 25 de febrer de 2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.