8/3/14

8 de març de 2014... i encara queda molt per aconseguir.

Actualment , parlem del Dia Internacional de la Dona per retre homenatge a totes elles i seguir reivindicant una igualtat real entre homes i dones . Avui recordem el llarg camí que han fet les nostres avantpassades per la lluita dels drets en igualtat , i el que ens queda per caminar a tots i a totes .

Encara avui , 603 milions de dones viuen en països on la violència contra elles no es considera delicte.
Més del 70 % de les dones de tot el món han patit una experiència física o sexual violenta , el 50% es cometen contra nenes menors de 16 anys . A més , més de 60 milions de nenes de tot el món estan casades abans dels 18 anys . 

Les dones i les filletes componen el 80% de les 800.000 persones que cada any són víctimes de tràfic, el 70% d'elles , amb fins d'explotació sexual .
Així mateix , 140 milions de dones i filletes d'arreu del món han estat víctimes de la mutilació genital femenina .
Mentre hi hagi dones violades , mutilades , explotades , traficades , assassinades o maltractades per les seves parelles , discriminades i tractades com a inferiors , que cobren menys pel mateix treball , que són invisibles en la història i en el llenguatge ... el 8 de març seguirà sent un dia de lluita i presa de consciència , no de celebracions .
Avui no felicitis a les dones , ¡¡ Defensa els seus drets ! !
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.