14/3/13

Dia Mundial dels Drets (i Deures) dels Consumidors i Consumidores.

Demà divendres 15 de març, en el que es commemora el Dia Mundial dels Drets del Consumidor, no podem oblidar que el nostre model actual de consum és insostenible. Que mentre una petita part de la població mundial, entre la qual ens trobem, consumeix gran part dels recursos naturals del planeta a un ritme frenètic i el contamina, la gran majoria de la població mundial no pot ni cobrir les seves necessitats bàsiques.
 
Tenim uns drets, però també uns deures com a consumidors i consumidores. Repensar el nostre consum es fa avui en dia indispensable, tant per intentar salvaguardar els recursos naturals i frenar els impactes ambientals negatius que anam cultivant per les generacions futures, com per intentar acabar amb les desigualtats socials.
Hem de tornar a consumir allò que el camp de Menorca ens ofereix, evitant així consumir productes que venen de milers de quilòmetres enfora deixant un rastre de gasos d’efecte hivernacle al seu pas i que han estat produïts de manera poc sostenible.
Hem  de brindar oportunitats a aquells pagesos i pageses que duen a terme pràctiques agràries sostenibles i que durant anys han conservat el nostre paisatge i tradicions. Hem de tornar al saber popular de quins són els productes de temporada i nodrir als nostres fills i filles amb aliments saludables.
 
Un consum responsable d'aliments passa pel retorn als productes locals, de temporada, produïts de manera sostenible i amb unes condicions de treball dignes. I si volem consumir algun producte que vengui de fora, assegurem-nos que s’han respectat els drets humans i el medi ambient en la seva producció.
 
Tots i totes tenim el dret a alimentar-nos. Però també el deure de vetllar perquè el fet d'alimentar-nos no malmeti el medi ambient ni el benestar d'altres persones.
  
 EXTRET DE   http://www.gobmenorca.com  
 
 Si vols saber quin tipus de consumidora o consumidor ets clica damunt aquesta imatge
Ciudadano Responsable


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.