22/2/19

SUCRE, UN DOLÇ MOLT AMARG

Les tutores dels dos grups de 4t d’E. Primària vam sol.licitar aquest taller per complementar el treball sobre “El cos humà: aparells i alimentació”.
En Toni Camps va muntar l'exposició cedida per l'ONG Justícia Alimentària que va romandre a l’entrada del centre durant tota la setmana. 


Ens va sorprendre el fet que es calcula que el 70% de la nostra dieta està basada en productes processats, els quals tenen alts continguts de sucre. És per això, que en consumim molt més per sobre del que recomana la OMS, 25g diaris.
Alguns aspectes que ens influeixen a tenir aquesta dieta són la publicitat i un etiquetatge poc clar. 

A l'aula, amb en Toni Camps, vam continuar amb el taller i vam descobrir que darrera el sucre s’amaguen problemes de salut i impactes ambientals i socials.

També vam entendre les característiques nutritives del sucre i com el seu consum desmesurat pot provocar problemes de salut.

Vam fer un mural amb envasos que els fillets i les filletes van dur de casa de productes que consumeixen habitualment. Ho vam fer seguint la metodologia de l'etiquetatge del semàfor, és a dir, segons el color on ubicarem el producte, aquest té un nivell de sucre recomanat o s’excedeix: verd, taronja, vermell.
  
Vam aprendre com es llegeixen les etiquetes dels envasos i amb la col·laboració de tothom vam confegir uns murals ben xulos i clarificadors.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.