20/11/18

Avui és el Dia Internacional de la infància

Un dia com avui és necessari recordar els infants migrants i refugiats

No importa on siguin o d'on procedeixin, TOTS els infants tenen els mateixos drets.


28 milions de filletes i fillets de tot el món són víctimes de desplaçaments forçosos a causa de la violència i la guerra. 

Milions fugen de la pobresa extrema i la manca de serveis bàsics com salut o educació.

Cada vegada hi ha més infants que fan aquest camí sols.

UNICEF ha identificat 5 grups d'infants refugiats que són especialment vulnerables:

  1. Els nadons i infants petits. L'hivern està cada vegada més a prop i, amb ell, augmenta el risc que els més petits pateixin hipotèrmia, pneumònia o que morin en el llarg i perillós viatge cap a Europa.
  2. Infants amb discapacitat o necessitats especials. Els infants amb qualsevol tipus de discapacitat, ja sigui física o psicològica, s'enfronten cada dia a complicades jornades poc o res adaptades a la seva situació. Els que no poden caminar depenen al cent per cent dels seus pares i mares per desplaçar-se.
  3. Infants perduts. En moments d'alta tensió, com els moviments descontrolats a les fronteres o en el moment de pujar a trens o vaixells, molts infants es perden i se separen dels seus pares, mares o cuidadors. .
  4. Infants que es queden en el camí. Molts infants es queden sense els recursos econòmics per continuar el viatge i es queden atrapats en un país que no és el seu destí final. Aquests infants són especialment vulnerables al trànsit, la violència i l'explotació.
  5. Menors no acompanyats. La majoria són adolescents d'entre 14 i 17 anys. Aquests joves solen intentar fer-se passar per adults per evitar acabar en residències de menors, fet que els impediria arribar al seu destí.

Defensar els drets de les filletes i els fillets no s'ha de commemorar només un dia a l'any, és un compromís que vam signar totes les persones d'aquest planeta
 i que devem recordar a cada instant.

https://www.unicef.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.