17/1/16

Sant Antoni: Nous aires al Saló Gòtic amb la participació d'alumnes de la nostra escola

A l’inici i al final del seu discurs institucional d'aquest dissabte, la batlessa Joana Gomila va dirigir la salutació a les autoritats i al públic. Fins aquí, com cada any. La novetat va ser quan en la salutació va incloure també als fillets i filletes, que per primera vegada, participaven en l’acte institucional de Sant Antoni a Ciutadella. 
«Hem volgut avui donar la paraula a una representació d’uns joves alumnes del col·legi Pere Casasnovas que en el marc de la Xarxa de Centres Educatius Cooperants, iniciativa del Fons Menorquí de Cooperació, han treballat l’equitat de gènere, posant de manifest una de les grans assignatures pendents de la nostra societat que no és altra que aconseguir l’equitat real entre dones i homes», va dir. 


Quim Ferrer i Ayah Abu Zneid, representants del grup de 6è A, van explicar en públic el projecte que han treballat a classe amb la mestra Joana Majó sobre l’equitat de gènere. Van constatar els pocs noms de dones dels carrers de Ciutadella i, a partir d'aquest fet van descobrir i treballar a classe la figura de Joana de Vigo.


El seu treball ahir va tenir plena visibilitat, fent que aquesta dona ciutadellenca il·lustrada fos protagonista de la conferència institucional a través de la veu femenina de la coordinadora científica de l’IME Josefina Salord Ripoll.

Joana Gomila es va referir al compromís de l’Ajuntament amb l'alumnat, de fer visibles les dones i en concret la figura de Joana de Vigo. Per això, anuncià que el Consistori materialitzarà la petició dels fillets i filletes de dedicar un carrer a Joana de Vigo. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.